duyurular

15

Ağustos

Meslek Yüksekokulumuz Gemi Makineleri İşletme Programını Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine;

akmyo

   Programımız, ülkemizin ve dünya denizcilik endüstrisinin ihtiyacı olan 3000 KW büyüklüğe kadarki gemilere Makina Zabitlerini yetiştirmek için kurulmuştur ve ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacaktır.

   Gemi Makineleri İşletme programından mezun olmak için okul tarafından onayı alınan atölye tesislerinde 3 aylık staj (okul stajı) yapmak zorunludur. Mezun olan öğrencilere "Gemi Makineleri İşletme Programı, Tekniker" ön lisans diploması verilir. Mezuniyet sonrası öğrencilerimiz, Gemi adamları yönetmeliği, yönetmelik değişikliği ile 12 aylık (6 ay atölye ve 6 ay deniz stajları) stajını tamamlayıp staj komisyonuna onaylattıktan sonra, gemi adamları sınav merkezi tarafından yapılan Makine Zabiti sınavına girebilmektedirler. Sınavda başarılı olan mezunlarımıza Makine Zabiti Yeterliği verilmektedir. Bu yeterlik sahipleri, çeşitli denizcilik şirketlerine ait ticari gemilerde Makine Zabiti olarak görev yapabilmektedirler. Ayrıca, meslekte edineceği tecrübe ve ileride alacağı ilave eğitimler ile ya da lisans programına Dikey Geçiş Sınavı ile dikey geçiş yaparak uzak yol vardiya mühendisliğine/Baş mühendisliğe kadar yükselenler için daha kazançlı iş olanakları da mevcuttur.

   NOT: Liman Başkanlıklarına Makine Zabiti Yeterliliği almak maksadıyla başvuru yapabilmek için mezun olunan okulun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı-Deniz ve İç Sular Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş olması gerekmektedir. (Bakınız: Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bk. 32). Okulumuz yetki almak için hali hazırda çalışmalara devam etmekte olup mevcut durumda yetkili değildir.

   Bu programa başvurabilmek için; Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak, kesin kayıt yaptıracak öğrencilerin normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ibaresi taşıyan sağlık raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir. (Bakınız: Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bk. 722)

   NOT: Sağlık raporu ilinizin Sahil Sağlık Denetleme Merkezine başvurarak, alacağınız sevk ile Merkezin kabul gördüğü hastanelerden temin edilir. Hastaneden alınan sağlık raporu merkeze getirilir ve merkez tarafından onaylı Gemi Adamı Sağlık Raporu alınır.

   Tüm öğrencilerimize KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunu tercih ettiklerinden dolayı teşekkür eder öğrenim hayatlarında başarılar dilerim.

 

Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI

MYO MÜDÜRÜ