haberler

Hareket Eğitimi ve Eğitsel Oyunlar Dersi Yaz Kampı

Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi 'Yaz Kampı' programı kapsamında yürütülen  Hareket Eğitimi ve Eğitsel Oyunlar dersimiz tüm hızıyla devam ediyor. Sürekli Eğitim Merkezi ve Beden Eğitimi Bölümü birlikteliğiyle yürütülen derslere farklı yaş gruplarından ilk ve ortaokul dönemindeki çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Çocukların fiziksel, zihinsel ve duyuşsal özelliklerini geliştirmeyi hedefleyerek tasarlanan eğitsel oyunlarla birlikte çocukların hem keyifli zaman geçirmesine imkan sağlıyor hem de onların gelişmine katkı sağlıyoruz. 

Özelikle çağın en büyük problemlerinden biri olan ve çocukların maruz kaldığı ekran süresi, ekran bağımlılığı vb. etkenlerin sebep olduğu sağlık sorunlarından kurtulmanın en iyi yollarından biri spor yapmak olduğu bilinmektedir. Bu vesile ile ailelerin de sağlılı yaşam için hareket sözüyle yola çıkarak çocuklara sunulan bu hizmetten faydalanmak amacıyla gösterdikleri ilgi dikkat çekiyor. 

Beden Eğitimi Bölümü olarak Yaz Kampı boyunca Hareket Eğitimi ve Eğitsel Oyunlar dersi için toplam 75 çocuğun sağlıklı yaşam amacıyla, hem gelişimlerine sağlamayı hedeflediğimiz katklar hem de  keyifli geçirdikleri zama nortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 


15 Ağustos 2024