Bi Kapak Bi Kapak Biriksin Projesi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Personeli, Öğrencileri ve Doğu Karadeniz Kız Yurdu Öğrencileri, Çevre Bilinci ve Engelli Vatandaşlarımıza Destek Amaçlı Binlerce Plastik Kapak Topladı.

Fakültemizin personel ve öğrencileri, Edebiyat Fakültesi Engelli Bireyler Temsilciliği öncülüğünde, “Bi KAPAK Bi KAPAK Daha Biriksin, Omurilik Felçlileri İçin Akülü Sandalye Olsun. Bu Da Hayatın Bütün Engellerine KAPAK Olsun!” projesiyle kısa zaman zarfında binlerce kapak topladı.

Bu proje kapsamında, tekerlekli sandalye için mavi kapak dışında herhangi renkte olan kapaklar ve hatta dış macunu, el kremi ve şampuan kapakların bile toplanabileceği bilincine varıldı.  Proje kapsamında toplanan kapaklar, Trabzon’da yetkili olan Kuzey Geri Dönüşüm firmasına teslim edildi. Bu proje sayesinde 40 kg, yaklaşık 40000 adet kapak toplanmış olup ve projeye destek veren özellikle çevre bilinci ve sorumluluğa sahip olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Hazırlık Programı Öğrencilerine teşekkür ederiz.

29 Ağustos 2024