duyurular

Ağustos

Springer Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Kota Durumu Hakkında

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

TÜBİTAK ULAKBİM ile Springer Nature yayınevi arasında imzalanan ve tüm üniversitelere kullanım imkanı sağlanan açık erişim makale yayımlama kotasının dolmuş olduğu bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

TÜBİTAK ULAKBİM ile Springer Nature yayınevi arasında yapılan ve 01.01.2024-31.12.2026 tarihleri arasında geçerliliği olan açık erişim makale yayımlama anlaşması kapsamında EKUAL üyelerine her yıl belirli bir açık erişim makale yayımlama kotası tahsis edildiği bu yılın başında duyurulmuştu. Springer Nature açık erişim anlaşması kapsamında bu yıl için belirlenen kotanın dolmuş olduğu ve bu nedenle açık erişim kapsamında yeni taleplerin maalesef karşılanamayacağı bildirilmiştir. 01.01.2025 tarihi itibariyle tüm üniversiteler için açık erişim makale yayınlama kotası yeniden açılacaktır ve açık erişim talepleri bu tarihten itibaren tekrar karşılanmaya devam edecektir.

Makale gönderim esnasında kota dolduğu için "This institution or university is not able to cover your APC at the moment" şeklinde benzer uyarılar çıkacaktır. Araştırmacılarımız önceden olduğu gibi ücretsiz ve kapalı erişim olarak makalelerini yayımlama yolunu tercih edebilirler.