Açlık müdahaleleri - Personel

KTÜ – Akademik ve İdari Personel İçin Kapsamlı Yemek Hizmetleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), akademik ve idari personelin dengeli ve yeterli beslenmesini sağlamak amacıyla kapsamlı bir yemek hizmeti altyapısına sahiptir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen bu hizmetler, kampüs genelinde sürdürülebilir gıda güvenliği yaklaşımıyla uygulanmaktadır.

Yemekler, Kanuni Yerleşkesi’nde bulunan modern mutfaklarda gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçıların gözetiminde hazırlanır. Enerji ve besin öğeleri açısından dengeli, hijyen standartlarına uygun biçimde planlanan menüler KTÜ’ye bağlı birçok yemekhanede sunulmaktadır.

Akademik ve idari personelin beslenme ihtiyaçları, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı yemekhanelerde karşılanmaktadır. Menüler, gıda mühendisimiz, diyetisyenimiz ve aşçımız tarafından; yeterli ve dengeli beslenme, memnuniyet ve hijyen kurallarına dikkat edilerek özenle hazırlanır (KTÜ Beslenme Hizmetleri).

Kanuni Yerleşkesindeki Yemekhaneler

  • Nejmi KIRKBİR Öğrenci Yemekhanesi
  • Tıp Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Akademik ve İdari Personel Yemekhanesi

Kanuni Yerleşkesi Dışındaki Yemekhaneler

  • Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Of Teknoloji Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Sürmene Abdullah Kanca MYO Yemekhanesi
  • Araklı Ali Cevat Özyurt MYO Yemekhanesi
  • Arsin MYO Yemekhanesi
  • Trabzon MYO Yemekhanesi
  • Maçka MYO Yemekhanesi
  • Sahil Tesisleri Yemekhanesi

Öğle Yemeği Servis Saatleri

Personel Yemekhanesi: 12:00 – 13:00

Yemek Ücretleri

  • İdari Personel: 60,00 TL
  • Akademik Personel: 119,00 TL
  • Sürekli İşçi: 119,00 TL

Yemekhanelerdeki Masa ve Sandalye Sayıları

Yemekhane Masa Sandalye
Nejmi KIRKBİR Öğrenci 181 739
Personel 36 138
Tıp Fakültesi 94 394
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi 14 85
T.M.Y.O 24 93
Arsin MYO 9 18
Abdullah Kanca 38 220
Araklı MYO 12 64
Of Teknoloji Fakültesi 52 185
Maçka MYO 10 80

09 Eylül 2025