Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), öğrenciler ile akademik ve idari personelin yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla kapsamlı bir yemek hizmeti altyapısına sahiptir. Bu hizmetler, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda üniversite genelinde yürütülmekte olup sürdürülebilir gıda güvenliği yaklaşımı benimsenmektedir.
Yemekler, Kanuni Yerleşkesi’nde bulunan modern mutfaklarda gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçıların gözetiminde hazırlanmakta; besin değeri açısından dengeli, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanarak KTÜ’ye bağlı çeşitli yerleşkelerde bulunan yemekhanelerde sunulmaktadır.
BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ
Bu yemekhanelerde toplamda yaklaşık 300’den fazla masa ve 1.800’e yakın sandalye ile hizmet verilmektedir.
Birim | Saat |
---|---|
Öğrenci Yemekhaneleri (Kanuni Yerleşkesi) | 11:30 – 13:30 |
Diğer Yemekhaneler | 12:00 – 13:00 |
Personel Yemekhanesi | 12:00 – 13:00 |
Grup | Ücret |
---|---|
Öğrenci | 30,00 TL |
İdari Personel | 60,00 TL |
Akademik Personel | 119,00 TL |
Sürekli İşçi | 119,00 TL |
Harici Kart | 119,00 TL |
Yemekhane | Masa | Sandalye |
---|---|---|
Nejmi Kırkbir Öğrenci | 181 | 739 |
Personel | 36 | 138 |
Tıp Fakültesi | 94 | 394 |
Sürmene Deniz Bilimleri F. | 14 | 85 |
T.M.Y.O | 24 | 93 |
Arsin MYO | 9 | 18 |
Abdullah Kanca | 38 | 220 |
Araklı MYO | 12 | 64 |
Of Teknoloji Fakültesi | 52 | 185 |
Maçka MYO | 10 | 80 |
Üniversite kampüsündeki üç yemekten toplanan organik atıklar, Sıfır Atık Projesi kapsamında Kompost Ünitesi’nde organik gübreye dönüştürülmektedir. Hayrat Belediyesi tarafından üniversitemize devredilen Kompost Ünitesi, kurulum ve tadilatın ardından faaliyete geçirilmiştir.
Kanuni Yerleşkesi’ndeki üç yemekhane organik atıkları, personel tarafından günlük olarak toplanmakta ve işlenmektedir. Haberi okumak için tıklayınız.
09 Eylül 2025