Kampüs gıda atıklarının takibi

KTÜ – Yemek Hizmetleri ve Sürdürülebilir Gıda Güvenliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), öğrenciler ile akademik ve idari personelin yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla kapsamlı bir yemek hizmeti altyapısına sahiptir. Bu hizmetler, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda üniversite genelinde yürütülmekte olup sürdürülebilir gıda güvenliği yaklaşımı benimsenmektedir.

Yemekler, Kanuni Yerleşkesi’nde bulunan modern mutfaklarda gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçıların gözetiminde hazırlanmakta; besin değeri açısından dengeli, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanarak KTÜ’ye bağlı çeşitli yerleşkelerde bulunan yemekhanelerde sunulmaktadır.

BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ

Kanuni Yerleşkesindeki Yemekhaneler

  • Nejmi Kırkbir Öğrenci Yemekhanesi
  • Tıp Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Akademik ve İdari Personel Yemekhanesi

Kanuni Yerleşkesi Dışındaki Yemekhaneler

  • Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Of Teknoloji Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Sürmene Abdullah Kanca MYO Öğrenci Yemekhanesi
  • Araklı Ali Cevat Özyurt MYO Öğrenci Yemekhanesi
  • Arsin MYO Öğrenci Yemekhanesi
  • Trabzon MYO Öğrenci Yemekhanesi
  • Maçka MYO Öğrenci Yemekhanesi
  • Sahil Tesisleri Yemekhanesi

Bu yemekhanelerde toplamda yaklaşık 300’den fazla masa ve 1.800’e yakın sandalye ile hizmet verilmektedir.

Öğle Yemeği Servis Saatleri

Birim Saat
Öğrenci Yemekhaneleri (Kanuni Yerleşkesi) 11:30 – 13:30
Diğer Yemekhaneler 12:00 – 13:00
Personel Yemekhanesi 12:00 – 13:00

Yemek Ücretleri

Grup Ücret
Öğrenci 30,00 TL
İdari Personel 60,00 TL
Akademik Personel 119,00 TL
Sürekli İşçi 119,00 TL
Harici Kart 119,00 TL

Yemekhanelerdeki Masa ve Sandalye Sayıları

Yemekhane Masa Sandalye
Nejmi Kırkbir Öğrenci 181 739
Personel 36 138
Tıp Fakültesi 94 394
Sürmene Deniz Bilimleri F. 14 85
T.M.Y.O 24 93
Arsin MYO 9 18
Abdullah Kanca 38 220
Araklı MYO 12 64
Of Teknoloji Fakültesi 52 185
Maçka MYO 10 80

Sıfır Atık ve Kompost Ünitesi

Üniversite kampüsündeki üç yemekten toplanan organik atıklar, Sıfır Atık Projesi kapsamında Kompost Ünitesi’nde organik gübreye dönüştürülmektedir. Hayrat Belediyesi tarafından üniversitemize devredilen Kompost Ünitesi, kurulum ve tadilatın ardından faaliyete geçirilmiştir.

Kanuni Yerleşkesi’ndeki üç yemekhane organik atıkları, personel tarafından günlük olarak toplanmakta ve işlenmektedir. Haberi okumak için tıklayınız.

KTÜ Kompost Ünitesi ve Sıfır Atık

09 Eylül 2025