Kampüste sürdürülebilir yemek seçenekleri

KTÜ – Yemek Hizmetleri ve Sürdürülebilir Gıda Güvenliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), öğrenciler ile akademik ve idari personelin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak için kapsamlı bir yemek hizmetleri altyapısı yürütmektedir. Üniversite genelindeki hizmetler, kampüs çapında sürdürülebilir gıda güvenliği yaklaşımını benimseyen Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda sunulmaktadır.

Yemekler, Kanuni Yerleşkesi’nde yer alan modern mutfaklarda gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçıların gözetiminde hazırlanır. Menüler, besin değeri açısından dengeli ve hijyen standartlarına uygun olacak şekilde planlanır ve KTÜ’ye bağlı birden fazla yerleşkede bulunan yemekhanelerde servis edilir.

Ayrıntılar için: https://www.ktu.edu.tr/sks/beslenmehizmetleri

BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ

Kanuni Yerleşkesindeki Yemekhaneler

  • Nejmi Kırkbir Öğrenci Yemekhanesi
  • Tıp Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Akademik ve İdari Personel Yemekhanesi

Kanuni Yerleşkesi Dışındaki Yemekhaneler

  • Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Of Teknoloji Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi
  • Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi
  • Araklı Ali Cevat Özyurt Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi
  • Arsin Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi
  • Trabzon Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi
  • Maçka Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi
  • Sahil Tesisleri Yemekhanesi

Öğle Yemeği Servis Saatleri

Birim Saatler
Öğrenci Yemekhaneleri (Kanuni Yerleşkesi) 11:30 – 13:30
Diğer Yemekhaneler 12:00 – 13:00
Personel Yemekhanesi 12:00 – 13:00

Yemek Ücretleri

Grup Ücret
Öğrenci 30,00 TL
İdari Personel 60,00 TL
Akademik Personel 119,00 TL
Sürekli İşçi 119,00 TL
Harici Kart 119,00 TL

Yemekhanelerdeki Masa ve Sandalye Sayıları

Yemekhane Masa Sandalye
Nejmi Kırkbir (Öğrenci) 181 739
Personel 36 138
Tıp Fakültesi 94 394
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi 14 85
T.M.Y.O 24 93
Arsin MYO 9 18
Abdullah Kanca 38 220
Araklı MYO 12 64
Of Teknoloji Fakültesi 52 185
Maçka MYO 10 80

Kantin ve Yemekhanelerde Glütensiz Yemek Hizmeti

Beslenme ve sağlık hakkının temel insan hakları olduğu gerçeğinden hareketle, çölyak hastası öğrencilerin glütensiz besinlere kolay erişimini sağlamak amacıyla bir kayıt formu hazırlanmıştır. Alınan geri bildirimler doğrultusunda, kantin/kafeteryalar ile gıda otomatlarında glütensiz ürünlerin bulundurulması ve üniversite yemekhanelerinde glütensiz menülere yer verilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. 2023–2024 akademik yılı içinde yemekhanelerde glütensiz yemek hizmeti sağlanması planlanmıştır.

Duyuru: https://www.ktu.edu.tr/sks/kantin-ve-yemekhanelerde-glutensiz-yemek-hizmeti

KTÜ Yemek ? Sağlıklı ve Dengeli Menüler

Kantin, Kafe ve Lokantalarda QR Kod ile Fiyat Şeffaflığı

Rektörlük kararı doğrultusunda, üniversite bünyesinde hizmet veren tüm kantin, kafe ve lokantalara ürünlerin güncel fiyatlarının yer aldığı QR kod tabelaları yerleştirilmiştir. Bu tabelalar, kullanıcıların kolayca görebileceği alanlarda konumlandırılarak QR kodlar üzerinden güncel fiyat listelerine anlık erişim olanağı sağlar.

Uygulama, fiyatlandırma ve hizmet kalitesine ilişkin şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmektedir. QR kodlar ayrıca kullanıcıları, aldıkları hizmeti değerlendirebilecekleri kısa bir anket uygulamasına yönlendirir; böylece memnuniyet ve öneriler doğrudan üniversite yönetimine iletilebilir.

Haber: https://ktu.edu.tr/idarimali/haber/universitemizin-kantin-kafe-ve-lokantalarinda-fiyat-seffafligi-icin-qr-kod-uygulamasi-baslatildi

09 Eylül 2025