haberler

Fakültemiz Bölümlerinin Uluslararası Akreditasyonlarının Devamı İçin Başvuruları Tamamladı

Mühendislik Fakültemiz, 2010 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürdüğü mühendislik lisans programlarının uluslararası akreditasyon sürecini, eğitimde kalite güvencesi ve sürekli iyileştirme anlayışı çerçevesinde her geçen yıl daha kurumsal bir yapı içinde yürütmektedir. Bu kapsamda, 2010'da başlatılan ve halen devam eden MÜDEK akreditasyonlarının sona ereceği 30 Eylül 2026 tarihi öncesinde, yeni dönem için tüm hazırlıklar tamamlanmış ve başvurular gerçekleştirilmiştir.

Fakültemiz, 2025 yılı MÜDEK değerlendirme süreci kapsamında, programların kalite güvencesini sağlamak amacıyla büyük bir titizlikle çalışarak Öz Değerlendirme Raporlarını tamamlamış MÜDEK ile paylaşmıştır.

Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF) ile uyumlu olan ve bu doğrultuda geliştirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ)'ye dahil edilmiş programlarımız için yapılan bu başvurular, sadece akreditasyon sürecinin bir adımı değil, aynı zamanda mezunların ulusal ve uluslararası yeterlilik sistemlerinde tanınırlığını artıran önemli bir adımdır. TYÇ logosunu taşıyan diplomalar ve akreditasyonla birlikte sağlanan diploma ekleri, mezunlarımızın ülkemiz dışında, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede eğitim ve istihdam fırsatlarına daha kolay erişmesini sağlamaktadır.

Akreditasyon başvurusu yapılan ve aynı zamanda TYÇ'ye dahil edilen lisans programlarımız şunlardır:

Bilgisayar Mühendisliği (%30 İngilizce)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%100 İngilizce)

Endüstri Mühendisliği

Harita Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği (%100 İngilizce)

Jeofizik Mühendisliği

Jeoloji Mühendisliği

Maden Mühendisliği (%30 İngilizce)

Makine Mühendisliği (%30 İngilizce)

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

MÜDEK akreditasyonu, mühendislik lisans programlarımızın kalite standartlarını karşıladığını belgelemekle kalmamakta; aynı zamanda mezunlarımızın hem ulusal hem de uluslararası iş gücü piyasalarında tanınırlığını ve rekabetçiliğini artırmaktadır. Bu programlardan mezun olan öğrenciler, Diploma Eki (Diploma Supplement) Etiketine sahip olabilmekte, bu da yurt dışında eğitim ve iş başvurularında önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Kalite ve akreditasyon süreçleri; öğrencilere çağdaş mühendislik yetkinlikleri kazandırmakla birlikte, TYÇ ve MÜDEK onaylı diplomalar sayesinde mezunların uluslararası hareketliliğini, mesleki başarılarını ve yaşam boyu öğrenme becerilerini desteklemektedir.

KTÜ Mühendislik Fakültesi olarak, bu sürece katkı sunan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür eder; kalite odaklı, sürdürülebilir ve tanınan bir mühendislik eğitimi anlayışımızla mezunlarımıza değer katmaya devam edeceğimizi tüm paydaşlarımıza saygıyla duyururuz.


03 Temmuz 2025