spor teknolojileri sempozyumuna hoş geldiniz

1. Uluslararası Spor ve Teknoloji Sempozyumune Hoş Geldiniz.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümünün ortaklaşa düzenlemiş oldukları etkinlik Trabzon ve çevre illerden gelen spor profesyonellerin katılımı ile KTÜ merkez kampüsü çim sahada gerçekleştirildi. Sempozyumun workshop bölümünde uygulamalı olarak saha denemeleri yapıldı ve yapay zeka destekli sporda performans analizi ve anlık raporlama örnekleri segilendi.

Spor teknolojileri ile sporcu performansının takibi ve bu doğrultuda uygulanan antrenman programının, sporcular ve antrenörler açısından çok büyük kolaylık sağladığı görülmektedir. Performans gelişiminin takibi noktasında gelecekte çok daha önemli katkılarının olacağı düşüncesiyle çalışmalar yakından takip edilmekte ve bu doğrultuda veriler toplanarak sürekli güncellemeler yapılmaktadır. Özellikle Üniversitemizde yapılan geçerlik ve güvenirlik çalışmaları ile yapay zeka tabanlı atletik performans testleri yoğun ilgiyle takip edilmektedir.

Gelecek çalışmalara ışık olması ve yapay zeka tabanlı atletik performans testlerinin disiplinler arası  nitelikli çalışmalara ve  akademisyenlerin araştırmalarına en iyi şekilde katkı sağlaması, alanla ilgili deneyimleri aktararak uygulamalı bilimler alanında güncel konuların tartışılması hedeflenmektedir.