ENSTİTÜ
ÖĞRENCİ
İDARİ
Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi
Fen, mühendislik, sosyal ve eğitim bilimleri alanlarında üniversitelerimizde görev yapan araştırmacıların ve doktora öğrencilerinin bilimsel araştırma proje önerisi hazırlama ve yürütme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla, Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Asım KADIOĞLU'nun koordinatörlüğünde TÜBİTAK destekli "Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi" etkinliği gerçekleştirilmiştir.
Katılımcılara, proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken temel kavramlar (bilgi, bilim, bilimsel araştırma, bilimsel araştırma ile ilgili deyimler), proje mantığı, bilimsel araştırma konusunun seçimi, hipotez kurma, araştırmanın planlanması, araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyon konuları, etkileşimli seminerlerle anlatılmıştır. Öğleden sonraki oturumlarda verilen bilgiler doğrultusunda katılımcılar, 4 gruba (Fen, Mühendislik, Eğitim, Sosyal) ayrılarak, alanlarına uygun anahtar kelimeler verilerek bir proje konusu bulmaları sağlanmış ve bir TÜBİTAK 1001 projesi adım adım yazdırılarak, her bir adımı eğitmenlerin önerileri ile olgunlaştırılarak tamamlanmıştır. Son gün her grubun hazırladığı projeler sunum şeklinde hazırlanarak tüm katılımcıların katıldığı bir toplantıda sunulmuş ve diğer grupların sorduğu sorular cevaplanarak, projeler savunulmuştur. Sunum yapan grup dışındaki diğer katılımcılar, panelist olarak görev yapmış ve panel süreci uygulanmıştır. Google form üzerinden çevrimiçi olarak TÜBİTAK panellerindeki bir benzer puanlama ve değerlendirme pusulası kullanılarak, katılımcılara panel süreci birebir yaşatılmıştır.
Bugüne kadar, benzer birçok proje hazırlama eğitimine koordinatör ve eğitmen olarak katılan ve bu konuda önemli bir deneyime sahip olan Prof. Dr. Asim KADIOĞLU koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu etkinlikte, KTÜ bünyesinde görev yapan ve başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere, projeler konusunda önemli bir birikime sahip olan Prof. Dr. Nurettin YAYLI (KTÜ-Eczacılık), Prof. Dr. Birdoğan BAKİ (KTÜ-İşletme) ve Prof. Dr. Yener EYÜBOĞLU (KTÜ-Jeoloji Mühendisliği), Prof. Dr. Bülent GÜVEN (Trabzon Üniversitesi-Fen ve Matematik Eğitimi) eğitmen olarak görev almışlardır.
240 adet ön başvurunun kabul edildiği etkinliğe, katılımcı belirleme kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucuna göre toplam 29 kişinin katılması uygun görülmüştür. Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi Etkinliğine; aralarında doktora öğrencilerinin de yer aldığı, 18 farklı üniversiteden (Necmettin Erbakan Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (3 kişi), Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi, RTEÜ, Giresun Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Van Yüncü Yıl Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, KTÜ (15 kişi) ve Trabzon Üniversitesi (3 kişi) olmak üzere toplam 29 kişi katılmıştır.
13 Kasım 2022
TSE Tarafından 21 Ekim 2024 Tarihinde Gerçekleştirilen Dış Tetkik Neticesinde, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Ara Değerlendirmesi Başarı İle Sonuçlandırılmıştır.
05 Kasım 2024
Fen Bilimleri Enstitüsü'ne Bağlı Tüm Anabilim Dallarında 2024 Ylıl İç Tetkikleri Tamamlandı
01 Temmuz 2024
Fen Bilimleri Enstitüsü II. Lisansüstü Mezuniyet Töreni Geniş Bir Katılım İle Gerçekleştirildi
31 Mayıs 2024
2024 TÜBA Teknofest Doktora Bilim Ödülleri - Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2024
12 Şubat 2024
Enstitümüzün TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Süreci Başarılı Bir Şekilde Tamamlanmıştır.
06 Kasım 2023
BURSKOOP Tarafından 10 Adet Doktora ve 10 Adet Yüksek Lisans Tezi İçin Toplamda 750 bin TL lik Destek
12 Şubat 2024
2000 Sayılı EYK 24 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi
24 Nisan 2023
Enstitü Kalite Komisyonu, Anabilim Dallarımızdaki Enstitü Temsilcileri ile Toplantı Gerçekleştirdi
08 Mart 2023
Üniversitemizde Lisansüstü Eğitimlere Yönelik İş Birliği Protokolleri İmzalandı
19 Ocak 2023
Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrencileri İçin Hazırlanan "Lisansüstü Öğrenci El Kitabı" Yayınlandı
15 Eylül 2022
Mimarlık Anabilim Dalı Doktora Öğrencimiz Merve TUTKUN'un Tez Çalışması, Marmara Belediyeler Birliği Tarafından Desteklemeye Değer Bulunarak Ödüllendirilmiştir.
22 Şubat 2023
Anabilim Dalı Yönetimi ve Öğretim Üyeleri'ne Bilgilendirmeler Yapılarak Enstitüden Beklentilerin Ele Alındığı Saha Ziyaretleri Gerçekleştirildi
03 Kasım 2022
Enstitümüz Webinar Serisi Kapsamında Öğr. Gör. İslam YILDIZ tarafından "Lisansüstü Öğrenciler İçin TÜBİTAK Destekleri" Başlıklı Çevrimiçi Eğitim Etkinliği Düzenlenmiştir
02 Ocak 2023
Enstitümüz Webinar Serisi Kapsamında Proje Uzmanı Eren YILMAZ tarafından "Teknoloji Girişimciliği ve Girişimcilik Yol Haritası" Başlıklı Çevrimiçi Eğitim Etkinliği Düzenlenmiştir
25 Aralık 2022