duyurular

30

Temmuz

2023-2024 Eğitim-Öğreti Yılı Güz Yarıyılı Doktora Yeterlik Sınavlarının Yürütülmesi

Jeofizik Mühendisliği

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doktora Yeterlik Sınavları 02-13 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Enstitü Yönetim Kurulunun 04.01.2024 tarih ve 2035 sayılı kararı ile anabilim dalı doktora programı öğrencilerinin yeterlik sınavlarını 3 yıl süreyle yürütmek üzere KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 19. maddesine göre anabilim dallarında “Doktora Yeterlik Sınav Komitesi” kurulmuştur. Doktora Yeterlik Sınav Jürileri  ise,  Anabilim  Dallarındaki  “Doktora  Yeterlik  Sınav  Komiteleri”  tarafından kurulacaktır.


Doktora Yeterlik Sınav Jürileri 5 asıl ve 2 yedek üyeden oluşmakta olup, asıl üyelerden 3’ü üniversite içinden ilgili anabilim dalından, 2’si ise diğer üniversitelerden olacaktır. Doktora yeterlik sınavlarında jüri üyesi olarak ilgili alanda olmak şartıyla Üniversitemiz dışından iki profesör ya da bir profesör ve bir doçent yer alabilmektedir.


Ayrılan veya toplantıda bulunmayan üyelerin yerine yedek üyeler toplantıya katılır. Komitenin doğal başkanı, ilgili Anabilim Dalı Başkanı’dır. Anabilim Dalı Başkanının izinli veya görevli olması durumunda, Komite üyeleri kendi aralarında bir başkan seçer. Doktora yeterlik sınavının sağlıklı bir şekilde yürütülmesinden Anabilim Dalı Başkanı veya vekili sorumludur.


Anabilim  Dalınız  doktora  programı  öğrencilerinin  başvuru  bilgileri  daha  sonra gönderilecek olup,    yeterlik    sınavının    yapılması    için    Enstitümüz https://www.ktu.edu.tr/fbe/formlar   adresinde  Doktora  Formları  başlığı  altında  bulunan “Doktora  Yeterlik  Jüri  Belirleme  ve  Görevlendirme  Formu  (FBE-FR-D1)”nun Enstitümüze gönderilmesi gerekmektedir. Değerlendirme için “Doktora Yeterlik Sınavı Değerlendirme Formu (FBE-FR-D2)” kullanılacaktır


Elektronik  ortamda  sınavı  gerçekleştirmek  için  Doktora  Yeterlik  Sınavı  tarihi belirlendikten sonra “Online Randevu Sistemi” sistemi üzerinden randevu alınması, yeterlik sınavına  girecek  doktora  öğrencisinin  danışmanı  tarafından  BYS  üzerinden  randevuoluşturulması gerekmektedir.

Not: https://www.ktu.edu.tr/fbe/mevzuat internet adresinden yeterlik sınavının uygulanmasına ilişkin mevzuata ulaşabilirsiniz. Konu hakkındaki enstitü kararı için tıklayınız.