görevlerimiz

(a) Yükseköğretim programlarını kazanan engelli öğrencileri kayıt sırasında tespit eder, kaydı yapılan engelli öğrencilerin öğrenimlerini sürdürdükleri sırada üniversitedeki olanaklara ve hizmetlere eşit erişimini sağlamaya yönelik çalışmalar yapar.

(b) Engelli öğrencilerin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını engellemeyecek biçimde öğretim programlarını düzenlemek için araç-gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, ders geçme ve sınav koşullarının hazırlanmasına yönelik çalışmaları planlar, uygulamayı izler ve değerlendirir.

(c) Üniversite öğrencilerine ve akademik/idari personeline bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla seminer, konferans ve benzeri etkinlikler düzenler.

(ç) Akademik Birimler arasında sekretarya hizmetlerini yürütür.

(d) Engelli öğrencilerin ihtiyaç ve sorunlarını iletmelerine olanak tanıyan ilgili birimle iletişimine de imkân veren bir web sitesi oluşturur.

(e) Engelli öğrenciler, engelli akademik ve idari personel ile genel sorunlar ile ilgili toplantılar düzenler.

(f) Üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin engelli bireylere karşı olumlu, yapıcı ve hoşgörülü tutum geliştirmelerini teşvik eden etkinlikler ve bilgilendirici dokümanlar düzenler.

(g) Üniversite yerleşkesinin ve yerleşkede bulunan yapılar ile açık alanların engelli öğrenciler için ulaşılabilir olmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapar.

(ğ) İstihdam olanakları ve mekânlara ilişkin konularda engelli öğrencilere bilgi verir.

(h) Engelli öğrencilerin özellikle akademik yönden kendilerini geliştirebilmeleri için üniversitemizde gerçekleşecek faaliyetlerden faydalanmaları ve öğrenci topluluklarında aktif görev almalarını teşvik eder.

(ı) Engelli Öğrenci Birimi tarafından gerçekleştirilen tüm faaliyet ve çalışmaların kayıt altına alınıp raporlandırılmasını sağlar.