KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
"Türkiye'nin Uzay Misyonu"na Üniversitemizden Anlamlı Katkı
Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir ATASEVER'in 8 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirdiği “Yörünge Altı Araştırma Uçuşu”na, Üniversitemiz tarafından katkı sağlandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İVMER tarafından ilk olarak TÜBİTAK desteğiyle hastanelerin radyoloji ve kanser araştırmaları birimlerindeki çalışanların ne kadar iyonize radyasyona maruz kaldıklarının anlık olarak tespit edilmesi amacıyla geliştirilen IVMERAD, Üniversitemiz iş birliği ile Galactic 07 görevi için revize edilerek uzay uçuşuna uygun hale getirilmiş ve özel olarak tasarlanmış uçuş tulumu üzerinde uzaya taşınmıştı.
“Literatüre Katkı Sağlayacak”
ABD'nin New Mexico Eyaleti’nde bulunan Spaceport Tesisleri’nde deney yükü sorumlusu olarak bulunan Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Selcen UZUN DURAN yapılan çalışmanın, Astronot Tuva Cihangir Atasever’in giydiği özel olarak tasarlanmış uçuş tulumu üzerinde uzaya taşındığını ve görevin tüm fazlarında astronotumuzun maruz kaldığı iyonize radyasyon dozunu ölçtüğünü belirtti. Dr. Öğr. Üyesi DURAN ayrıca TUA ekibiyle birlikte İVMERAD deneyinin de başarılı bir şekilde tamamlandığının altını çizerek görev sonrasında elde edilen verilerin literatüre katkı sağlayacağını ifade etti.
"Büyük Gurur Yaşıyoruz"
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak büyük bir gurur yaşadıklarını ifade ederek “İvmeRad, astronotlarımızın maruz kaldığı iyonize radyasyon seviyelerini anlık olarak ölçebilen ve bu bilgileri hızlı bir şekilde analiz edebilen ileri teknoloji bir ürünüdür. Gelişimine katkı sunduğumuz bu çalışma, uzayda karşılaşılan zorlu koşullar altındaki astronotumuzun güvenliği açısından son derece önem arz etmektedir. Son çalışma ile Üniversitemizin bilimsel araştırma ve geliştirme konusundaki yetkinliği, bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Üniversitemiz, sadece ülkemizin uzay çalışmalarına değil aynı zamanda küresel bilim dünyasına da değerli katkılar sunmayı hedeflemektedir. Bu vesileyle KTÜ bünyesinde, bu projede emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Selcen UZUN DURAN’a teşekkürlerimi sunar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi.
07 Haziran 2024
Birimlerimiz 2024 Performanslarını Anlatırken 2025 Hedeflerini de Ortaya Koyuyor
14 Şubat 2025
Panelde, Karadeniz kıyı hattı ve iç kesimlerde tespit edilen aktif fay hatları ile bölgeye yakın illerde meydana geleceği konuşulan depremler ve olası sonuçları değerlendirildi.
12 Şubat 2025
Fakültemiz, 55 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükselirken 11 vakıf üniversitesinin de dâhil olduğu toplam 66 üniversite arasında ise 4. sırada yer aldı.
12 Şubat 2025
11 ilimizi etkileyen ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Üniversitemizde anma programı gerçekleştirildi.
06 Şubat 2025
Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinin proje protokolü; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.
30 Ocak 2025
Akademisyenlerimize "KTÜ Ekolü"ne sağladıkları katkılardan ötürü teşekkürlerimizi sunarız.
28 Ocak 2025
COST | European Cooperation in Science and Technology
10 Ocak 2025
TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2024 yılı 2. döneminde ARDEB'e önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.
03 Ocak 2025
Üniversitemizde Profesör kadrosuna ataması yapılan akademisyenlerimiz için KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde 'Profesörlük Belgesi Takdim Töreni' düzenlendi.
31 Aralık 2024
Üniversitemiz Harita Mühendisliği Bölümü ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Kadastro" paneli gerçekleşti.
26 Aralık 2024