KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemizde TÜBİTAK 2237-A Programı Uluslararası Fon Kaynaklarına Başvuru Kapasitesinin Artırılması Etkinliği Düzenlendi
TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında ve Prof. Dr. Oktay YILDIZ koordinatörlüğünde düzenlenen “Uluslararası Fon Kaynaklarına Başvuru Kapasitesinin Artırılması” Etkinliği 11 farklı kurumdan toplamda 24 araştırmacının katılımıyla KTÜ TTM ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.
Toplam 3 tam gün süren etkinlik kapsamında; katılımcılara öncelikle genel proje döngü yönetimi ve AB Hibe Programları hakkında genel bilgilendirme yapılmıştır. Sonrasında 4 farklı oturumda; Ufuk Avrupa, TÜBİTAK İkili ve Çoklu İş Birliği, Erasmus+, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Destek Programları özelinde (genel bilgi, fonlara erişim, araştırmacıların ilgili fonlara yönlendirilmesi, ilgili çağrı rehberinin okunması, proje öneri formunun ve bütçesinin hazırlanması, ortak arama ve başvuru süreçleri) teorik ve uygulamalı eğitimlerle etkinliğe devam edilmiştir.
İlgili fon kaynakları özelinde gerçekleştirilen eğitimlerden sonra “Uluslararası İş Birliği ve Ortaklıkların Kurulmasına Destek Olan Platformlar” hakkında genel bilgi sağlanarak kullanımları uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca bir projenin destek alıp yürütülmesi sonucunda ortaya çıkacak “Proje Çıktılarının Yönetilmesi (Projelerde Üniversite-Sanayi İş Birliği, Projelerde Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Girişimcilik, Şirketleşme ve Projelerin Ticarileşme Boyutları)” kapsamında sunumlar gerçekleştirilmiştir. Eğitimin sonunda bahsedilen fon kaynakları kapsamında uluslararası proje yürütme deneyimine sahip araştırmacıların katılım sağladığı “Tecrübe Paylaşım Paneli” düzenlenmiş, bu panel esnasında araştırmacıların başvuru ve yürütme aşamasında dikkat etmesi gereken hususlar ve bu süreçte karşılaşabilecekleri süreçler hakkında katılımcılarla deneyimler paylaşılmıştır.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın katılımcılara Katılım Belgesi vermesi ile tamamlanan eğitime katılan araştırmacılara ve eğitmenlere teşekkür eder, ilgili çalışmanın başarılı proje başvurularına aracı olmasını dileriz.
17 Mayıs 2023
Birimlerimiz 2024 Performanslarını Anlatırken 2025 Hedeflerini de Ortaya Koyuyor
14 Şubat 2025
Panelde, Karadeniz kıyı hattı ve iç kesimlerde tespit edilen aktif fay hatları ile bölgeye yakın illerde meydana geleceği konuşulan depremler ve olası sonuçları değerlendirildi.
12 Şubat 2025
Fakültemiz, 55 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükselirken 11 vakıf üniversitesinin de dâhil olduğu toplam 66 üniversite arasında ise 4. sırada yer aldı.
12 Şubat 2025
11 ilimizi etkileyen ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Üniversitemizde anma programı gerçekleştirildi.
06 Şubat 2025
Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinin proje protokolü; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.
30 Ocak 2025
Akademisyenlerimize "KTÜ Ekolü"ne sağladıkları katkılardan ötürü teşekkürlerimizi sunarız.
28 Ocak 2025
COST | European Cooperation in Science and Technology
10 Ocak 2025
TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2024 yılı 2. döneminde ARDEB'e önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.
03 Ocak 2025
Üniversitemizde Profesör kadrosuna ataması yapılan akademisyenlerimiz için KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde 'Profesörlük Belgesi Takdim Töreni' düzenlendi.
31 Aralık 2024
Üniversitemiz Harita Mühendisliği Bölümü ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Kadastro" paneli gerçekleşti.
26 Aralık 2024